Tre snabba frågor till Anne Graf

H2 Green steel logo

Information från H2 Green Steel

Vi ställde några frågor till vår kollega Anne Graf om hennes bakgrund och varför hon valde H2 Green Steel.

Vilken roll har du inom H2 Green Steel?

Jag är VP Infrastructure Services, vilket innebär att jag är en del av den grupp som förbereder för att starta verksamheten i Boden. När vi är i gång omfattar detta tjänster som stödjer de huvudsakliga processerna i järn- och ståltillverkning.

Berätta om din bakgrund?

Jag har arbetat i flera år inom marknadsföring och affärsutveckling i London och Bryssel. Sedan jag flyttade tillbaka till norra Sverige för omkring tio år sedan har jag arbetat med investeringar i energiintensiva industrier. Närmast hade jag en senior roll inom Metas (tidigare Facebooks) Luleå Data Center. Dessförinnan var jag VD för ett datacenter i Boden som är börsnoterat på den kanadensiska börsen.

Vad fick dig att ansluta till H2 Green Steel och vilket är ditt favoritminne hittills?

Jag fick upp ögonen för H2 Green Steel till följd av företagets syfte att minska utsläppen från tunga industrier. Jag tror verkligen att norra Sverige kan spela en viktig roll in den gröna industriella revolutionen. Men när jag bestämde mig för att bli en del av företaget var det tack vare det väldigt inspirerande team som hade bildats. Jag ville verkligen vara en del av det!

Mitt favoritminne är när mina döttrar bjöds in till ceremonin som markerade byggstarten i Boden tillsammans med vår VD Henrik, Bodens kommunstyrelseordförande och Norrbottens landshövding. Till syvende och sist handlar vårt mål att minska koldioxidutsläppen från de mest utmanande industrierna om framtiden för våra barn.

Anne Graf på H2GS

Anmäl dig till Bodenxt nyhetsbrev