Kort samtal med Fredrik Engström på H2 Green Steel

H2 Green steel logo

Information från H2 Green Steel

Fredrik Engström är ansvarig över tekniken för energidistributionen till och på vårt område i Boden. Fredrik har en gedigen bakgrund som forskare inom strömningsmekanik samt olika roller på Vattenfall inom produktionen av vattenkraft.

– Under min karriär har jag samlat massor av erfarenhet inom både de tekniska och finansiella sidorna av energisektorn, speciellt i norra Sverige.

Fredrik är född och uppvuxen i Umeå men flyttade till Luleå 1991 och har sedan blivit kvar där. Rollen på H2 Green Steel med ansvar över energidistribution lockade in minst då det innebar en möjlighet att få bygga något från grunden som är digitaliserat i varje steg.

– Att bygga ett stålbolag från grunden, något som inte har gjorts i Europa på över 50 år, är ju verkligen ett industriellt äventyr. Men det som var absolut viktigast för mig var möjligheten att vara med och forma en positiv företagskultur som fortsätter att vara stark även när vi vi är flera tusen kollegor.

Hans favoritminne hittills har just med företagskultur att göra, den tre dagar långa naturupplevelsen som alla nyanställda får åka på för att lära känna företaget, värderingarna, kollegorna och även sig själva.

– Det var en otroligt unik upplevelse.

Fredrik på H2GS

Fredrik Engström, ansvarig över tekniken för energidistributionen till och på sajten.

Anmäl dig till Bodenxt nyhetsbrev